Danica Janiaková: Dobar tek! Dobrú chuť!

Autor: Ladislav Zachar | 2.8.2012 o 23:14 | Karma článku: 4,59 | Prečítané:  537x

Recenzia. Nie vždy sa stáva, aby dve témy v jednej knihe sa tak príjemne prelínali. Autorke publikácie Danici Janiakovej sa to veru v tomto titule parádne podarilo. No a veru málo sa vie o tom že táto krásna kniha vyhrala chorvátsku novinársku cenu Zlatna Penkala.

Obálka publikácie: Dobar tek! Dobrú chuť!Obálka publikácie: Dobar tek! Dobrú chuť!

Táto nevšedne pripravená publikácia mi pripomína francúzskeho autora Edouard de Pomiane a jeho Veselé umění kuchařske. Je totiž písana zážitkovým spôsobom, čím sa vymyká bežne poňatým cestopisom či gastronomickým publikáciam. Číta sa lahko, recepty nútia vstať a pripraviť si niektorú z tych sto pochúťok.

Autorka, novinárka Danica Janiaková patrí k veľkým milovníkom Jadranu. Každoročne navštívi niektorú z oblasti turistickej destinácie, kde podrobne mapuje regionálne zaujímavosti a gastronomické zvyklosti.
Turistický sprievodca a kuchárska kniha v jednom, prelínajúc sa oblasťami, ktoré sa doporučuje navštíviť či pri mori alebo vo vnútrozemí, predstavuje to najlepšie čo sa dá na dovolenke zažiť. Nájdete päťdesiat destinácii a sto gastronomických špecialit, ktoré oplatí zažiť.


K zaujímavým oblastiam je pripojená i návštivenka, portrét zaujímavej osobnosti, ktorá v danom regióne žije a tvorí. Krásne fotografie navštívených destinácii a recepty, ktoré pripomenú už zažité krásne chvíle na dovolenke umocnené receptami, navodia atmosféru prežitých pohodlných dní s vôňou Jadranu.

Krásna kniha, tlačená na kriedovom papieri, s tvrdou väzbou sa sama ponúka nie len do vlastnej knižnice ale aj ako darček.

Veď posúďte sami:

Milovníka dobrých jedál v Chorvátsku prekvapia nečakané kombinácie talianskej, maďarskej, rakúskej a orientálnej kuchyne zmiešané s domácimi zvykmi a pôvodnými spôsobmi prípravy jedál. Chorvátsko sa môže pochváliť ojedinelým rekordom: má viac ako päťdesiat vlastných špecialít, originálnych jedál, syrov, múčnikov i nápojov, ktoré nájdete len tu. Počas dovolenky na Jadrane alebo vo vnútrozemí si teda užite všetky jeho chute a farby. Dobar tek! Dobrú chuť! a Zdravi bili! Na zdravie!

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Gašpar konšpirácie podporil, hoci ich má odhaľovať

Podpis pod vyhlásením plným dezinformácií by mal šéf polície podľa prezidenta Andreja Kisku vysvetliť. Vládni politici mlčia.

KOMENTÁRE

Policajný prezident podporuje zbrane namierené proti nám

Obhajoba Gašparovho nadriadeného Kaliňáka však neobstojí.

DOMOV

Danko pocítil silu slovenského hejtu a stále sa skrýva

Politické strany väčšinou diskusie na svojich stránkach čistia, ale nevypínajú.


Už ste čítali?