Danica Janiaková: Dobar tek! Dobrú chuť!

Autor: Ladislav Zachar | 2.8.2012 o 23:14 | Karma článku: 4,59 | Prečítané:  550x

Recenzia. Nie vždy sa stáva, aby dve témy v jednej knihe sa tak príjemne prelínali. Autorke publikácie Danici Janiakovej sa to veru v tomto titule parádne podarilo. No a veru málo sa vie o tom že táto krásna kniha vyhrala chorvátsku novinársku cenu Zlatna Penkala.

Obálka publikácie: Dobar tek! Dobrú chuť!Obálka publikácie: Dobar tek! Dobrú chuť!

Táto nevšedne pripravená publikácia mi pripomína francúzskeho autora Edouard de Pomiane a jeho Veselé umění kuchařske. Je totiž písana zážitkovým spôsobom, čím sa vymyká bežne poňatým cestopisom či gastronomickým publikáciam. Číta sa lahko, recepty nútia vstať a pripraviť si niektorú z tych sto pochúťok.

Autorka, novinárka Danica Janiaková patrí k veľkým milovníkom Jadranu. Každoročne navštívi niektorú z oblasti turistickej destinácie, kde podrobne mapuje regionálne zaujímavosti a gastronomické zvyklosti.
Turistický sprievodca a kuchárska kniha v jednom, prelínajúc sa oblasťami, ktoré sa doporučuje navštíviť či pri mori alebo vo vnútrozemí, predstavuje to najlepšie čo sa dá na dovolenke zažiť. Nájdete päťdesiat destinácii a sto gastronomických špecialit, ktoré oplatí zažiť.


K zaujímavým oblastiam je pripojená i návštivenka, portrét zaujímavej osobnosti, ktorá v danom regióne žije a tvorí. Krásne fotografie navštívených destinácii a recepty, ktoré pripomenú už zažité krásne chvíle na dovolenke umocnené receptami, navodia atmosféru prežitých pohodlných dní s vôňou Jadranu.

Krásna kniha, tlačená na kriedovom papieri, s tvrdou väzbou sa sama ponúka nie len do vlastnej knižnice ale aj ako darček.

Veď posúďte sami:

Milovníka dobrých jedál v Chorvátsku prekvapia nečakané kombinácie talianskej, maďarskej, rakúskej a orientálnej kuchyne zmiešané s domácimi zvykmi a pôvodnými spôsobmi prípravy jedál. Chorvátsko sa môže pochváliť ojedinelým rekordom: má viac ako päťdesiat vlastných špecialít, originálnych jedál, syrov, múčnikov i nápojov, ktoré nájdete len tu. Počas dovolenky na Jadrane alebo vo vnútrozemí si teda užite všetky jeho chute a farby. Dobar tek! Dobrú chuť! a Zdravi bili! Na zdravie!

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Šéfa ÚPN Krajňáka považovali za cuciaka, teraz je pre koalíciu diktátor

Šéf Ústavu pamäti národa viedol spor s českým ministrom financií Andrejom Babišom a zamestnancami, ktorí mali blízko k extrémizmu.


Už ste čítali?